ŽČZ 8. razred 3t

POTOVANJE V AFRIKO–  Tokrat boš z učiteljem geografije odpotoval v Afriko in sicer v Tanzanijo. Najprej poglej posnetek https://www.youtube.com/watch?v=VUa-MCu5jBQ Potopis- z invalidskim vozičkom na safari v Afriko 1. del. To ni običajno potovanje ampak je potovanje z invalidskim vozičkom. V zvezek napiši naslov in z prosto roko nariši obris Afrike- to ni težko, ker je to najmanj razčlenjena celina. V karto vriši državo Tanzanijo, označi in imenuj sosednje države, označi in imenuj največje in glavno mesto, pobarvaj površje z ustreznimi barvami in označi in imenuj najvišji vrh.

Pod karto napiši v katero geografsko enoto spada Tanzanija, katera površinska enota je tam, kakšno je podnebje in kakšno rastlinstvo.

Naredi primerjavo s Slovenijo in sicer glede velikosti, števila prebivalstva in gospodarske razvitosti.

Opiši priprave na potovanje- zakaj so Igorjeve priprave bile drugačne kot če bi tja potovali mi, nevarnost bolezni, cepljenja  oziroma napiši svoje mnenje ali je invalidnost lahko razlog za to, da človek ne bi uresničil svojih želja. Fotkaj in mi pošlji. Tudi naloge za nazaj. Saj veste ocene.

Če te pa zanima, kako se je Igorjevo potovanje odvijalo naprej si lahko ogledaš še 2. in 3. del.

https://www.youtube.com/watch?v=Y83DVsoYmoc  2. del

https://www.youtube.com/watch?v=_STmRIUr-kQ   3. del