slj9-4

Umetnostna besedila
Pozdravljeni,
Na današnji dan, 10. 5., se je pred 144-leti rodil naš prvi in največji pisatelj Ivan Cankar.
Ivan Cankar – Zgodovinski portal
Vabim vas, da se v berilu, na strani 124, seznanite z njegovim življenjepisom. Spomnite se na KD Cankarjeva Vrhnika, ko smo obiskali njegova obeležja. Nato si vzemite čas in poslušjte besedilo Bobi. Če ne uspete odpreti e-berila, si besedilo preberite sami.
Povezava do zvočnega posnetka: stran 124.
https://folio.rokus-klett.si/?credit=NSIB9&pages=124-125
Vzemite si čas, da besede odzvanjajo ne le v vaših glavah, ampak tudi v srcu.
Ivan Cankar je pisatelj srca in duše – to se tudi pritiče literarni usmeritvi, ki ji je pripadal – vse podatke o tem najdete na strani 127 v Literarnovednih pojasnilih. V literarno mapi  zapišite vse o obdobju moderne in nato si izberite eno od  tem, ki jih ponuja naloga 4 v Dejavnosti po branju. Potrudite se pri zapisu svojih razmišljanja in ugotovitev, saj  se kmalu zoper srečamo in  si bomo vse o Cankarju izmenjali iz oči v oči – vsak bo prebral svoj prispevek.

Uradovalno besedilo: prošnja 
Pregledala, popravila in vrnila sem 15 vaših uradovalnih besedil – prošenj. Vse ostale še pričakujem, saj je to naloga, ki jo morate opraviti vsi.
Vabim vas, da se tudi v tem tednu vidimo in slišimo na Jitsi meet videokonferenci v četrek, 14. 5., od 10.00 do 11.00, da se pogovorimo o vsem, kar nas pesti v zadnjih tednih.
 Naše vstopno geslo: TVORNI9 .

Izziv tedna: Poznam in uporabim 
Seminarska naloga
Dobila sem 8 seminarskih nalog. Pošiljam vam povratne informacije, vračate mi naloge v ponovni pregled. Tisti, ki se trudite v roku opraviti nalogo, boste lahko  pridobili oceno na daljavo, brez ustnega zagovora. Tisti, ki še niste pripravili osnutka, se potrudite in začnite z delom – kot kaže, bomo zadnje tedne preživeli v šoli in boste svoje naloge tudi predstavili.
Pričakujem, da mi najkasneje do  18. 5. 2020  vsi pošljete prvi osnutek seminarske naloge.
Želim vam uspešno delo.
Sergeja Šorli