slj6d

SLOVENŠČINA , 6. d; 1. 6. 2020

Pozdravljeni, učenke in učenci 6. d!

 

      Sporočam vam, da bomo v sredo, s tretjim junijskim dnem tega leta, poučevanje preselili nazaj na tisto mesto, ki ste ga bili najbolj vajeni. V šolo. 🙂

      Tu se boste ponovno srečevali s sošolci in učitelji ter ljudmi, povezanimi s šolskimi dejavnostmi.

 

      Kaj pričakujem od vas v ponedeljek, ko boste še doma?

 

Preglejte, ali ste napisali vse naloge po navodilih, ki sem jih zapisala v spletno učilnico od 16. 3. 2020–29. 5. 2020. /Ob tem pričakujem, da ste uredili tudi vse manjkajoče obveznosti za nazaj./

 

Zapišite si vprašanja, kjer snovi pri delu od doma niste dobro razumeli. V razredu bo spet čas, da se bomo pogovorili in razrešili nerazrešljivo in videli, da vsi zmoremo vse.

 

Zakaj morate imeti vse napisano in urejeno? Kadar naloge niso opravljene, pravilne rešitve pa  samo zapisujete ob preverjanju, ne veste, zakaj je nekaj narobe ali prav. Niti iz svojih napak se v takem primeru ne morete učiti, saj niste napisali niti napačnega odgovora, za katerega bi v hipu zapisovanja sicer mislili, da je pravi, ampak je ostalo N, nič. Zato ne morete vedeti, niti kaj je prav niti kaj je narobe. Prav zato je prav pisati po navodilih; opravljati naloge.

 

      V sredo imamo po urniku dve uri slovenščine. S seboj prinesite drugi delovni zvezek in zvezek. Ponovite snov. Preberite svoj zapis opisa športa, saj ga boste predstavili tudi sošolcem.

 

      Včasih sem slišala koga reči: »Jooooj, zakaj niso počitnice dolge deset mesecev, šola pa dva?« No, nabiranje znanja tudi v šolskih prostorih se je izkazalo za dobro, saj se sliši, da učenci pogrešate, kar ste prej imeli za samoumevno.

 

      Prav znanje pa je tisto, ki ga imajo znani nabiralci znanja, profesorji, doktorji, znanstveniki, izumitelji, od katerih pričakujemo, da bodo hitro iznašli zdravilno tekočino, z dotikom katere bomo nedotakljivi za neugodne snovi, veliko.

 

Znanje je vrednota. Prej ko to spoznaš, bolje je to zate. In za skupnost.

 

Vam in vašim staršem hvala za sodelovanje, izkazali ste se.

Lepo se imejte, na svidenje!

Milena Herblan Gostiša