GUM 7r 3t

GALLUS in ZAČETKI BAROKA

Zvezek (list v 7. a in c, kdor ima zvezek v šoli) je pripravljen!

Ne pozabi zapisovati, kar boš počel/a!

 Pesem Zlata roža ti sedaj verjetno ne povzroča več hudih težav, zato jo zapoj še enkrat najprej s pomočjo povezave (https://www.youtube.com/watch?v=3Be6JEGuB88 ), nato pa še samostojno. Upam, da ti pri tem pomaga kdo od tvojih, s katerimi sedaj preživljaš čas.

 anašnja tvoja naloga je, da na melodijo te pesmi sestaviš SVOJE BESEDILO. Vsebino novonastalega besedila prepuščam tebi, saj lahko poješ o tebi pomembnih stvareh, čustvih, dogodkih, opisuješ živali, rastline…  Pomembno je le, da melodijo pesmi Zlata roža NE spreminjaš (nekoliko lahko spremeniš ritem, tako kot pri pripovednih pesmih, če ja kakšna beseda daljša ali krajša). Besedilo napiši v zvezek, posnetek nove pesmi, ki jo boš zapel/a pa mi lahko pošlješ. Moj naslov najdeš na šolskih spletnih straneh pod rubriko STARŠI (čisto na koncu).

Za konec pa poslušaj še posnetka na povezavah. Pri obeh v zvezek napiši naslov skladbe in skladatelja., lahko pa tudi druge zanimivosti, ki si jih ob poslušanju opazil/a.

https://www.youtube.com/watch?v=A3mzoSelz98&t=106s

https://www.youtube.com/watch?v=mFWQgxXM_b8

 Če se te je glasba »dotaknila« (to pomeni, da ti je bila všeč), lahko ob poslušanju tudi kaj narišeš, napišeš, zaplešeš…

Kaj pa izdelek o Gallusu? Si ga že napisal7a?

Marinka Istenič