GUM 6r 3t

Naj te še zadnjič spomnim!

Vedno lahko narediš še več, kot je predvideno (zapoješ ali zaigraš več pesmi, poslušaš posnetke na You Tubu in preko domačih CD-jev, posnameš svojo izvedbo pesmi, plesa, kaj narišeš ali napišeš v zvezek… ideje prepuščam tebi, važno je, da čim več aktivnosti, ki jih izvajaš tudi zapišeš v zvezek in opremiš z datumom). Tudi vsakega vašega posnetka bom zelo vesela. Moj naslov najdeš na šolskih spletnih straneh pod rubriko STARŠI (čisto na koncu).

 

 

ZVEZEK!

Ker vem, da si radoveden/dna, si verjetno pogledal/a tudi posnetek na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=trqQ5FHOX_g .

Če ga nisi, si ga oglej danes in v zvezek napiši, katera glasbila so v pesmi omenjena. Ker je glasbil zelo veliko, boš moral/a posnetek predvajati večkrat. Ob tem tudi ponovi in v zvezek zapiši, v katero skupino ta  glasbila sodijo: pihala, godala, tolkala…

Na povezavi Rokusovih učbenikov ( https://www.irokus.si/izbirka ) v učbeniku GLASBA danes in nekoč 6 poišči vse skupine glasbil, ki sodijo med aerofone (se še spomniš, da so to tista glasbila, ki za igranje nujno potrebujejo zrak). V zvezek napiši katere skupine so to in na kateri strani se nahajajo. Za ponovitev preberi tekst, predvsem pa si oglej slike. Na spletu lahko sam poiščeš posnetek glasbila, če si radovedeh, kašen zvok imajo. Če boš našel kakšno posebno glasbilo, ki ga mi nismo omenili, ga zapiši v zvezek.

 

Kako ti je šlo učenje pesmi Oj, lepo je res ob posnetku? Ali si prepoznal vse izvajalce pesmi?

1.      posnetek: kitara in solo pevka (mezzosopran)

2.      posnetek: otroški pevski zbor (OPZ) in klavir

Pesem ni bila težka, zato jo sedaj že verjetno znaš. Poskusi jo zapeti sam, če pa ti ne gre, si lahko pomagaš s tem posnetkom https://www.youtube.com/watch?v=v4sevZLf5Qs

Zraven lahko dodaš kakšno spremljavo s preprostimi ritmičnimi glasbili, ki jih najdeš okrog sebe (kuhinja, delavnica, garaža, drvarnica…). Pri tem naj ti pomagajo tudi drugi člani družine.

 

Če imaš še kaj energije, si lahko ogledaš/poslušaš  še ta posnetek. Ampak lahko ga prihraniš tudi za naslednji teden.

https://www.youtube.com/watch?v=a9dYzb7x_gc

 

Marinka Istenič