GUM 9r 3t

USTVARI SVOJO GLASBO TELESA – “bodyperccuson”

Nekaterim je bila naloga mogoče kar velik izziv, ampak verjamem, da ti je uspelo vsaj začeti. Z nalogo nadaljuj tudi ta teden.

Predvsem ustvarjaj tako, da boš zraven užival/a. Če ti zahtevni ritmi in uporaba različnih zvokov ne gre najbolje, ne kompliciraj. Izberi nekaj preprostega, ampak to izpili, da bo slišati in videti dobro. Na spletu si lahko ogledaš in prisluhneš še drugim posnetkom. Verjetno se bo našlo tudi kaj za tebe in se to naučiš s posnemanjem. Če dobro poznaš računalniške programe, se lahko povežeš s kakšnim šosolcem/sošolko in skupaj kaj ustvarita. Povabi k delu še koga iz družine in skupaj ustvarjajta. Kar ti bo uspelo narediti, posnemi in mi pošlji na moj naslov, ki ga  najdeš na šolskih spletnih straneh pod rubriko STARŠI (čisto na koncu).

Zapomi si!

Uspešen boš, ko boš tekoče izvedel vzorec igranja na lastna glasbila. Še vedno pa velja, da boš svoje delopredstavil sošolcem, ko se vrnemo v šolo.

 Na povezavi poslušaj pesem. Poišči besedilo in se jo nauči. V zvezek napiši najosnovnejše podatke o ustvarjalcih/izvajalcih, lahko pa tudi besedilo. Če si glasbeno spreten/a, lahko pesem tudi zaigraš na svoje glasbilo, se naučiš spremljave z akordi, ali pa ji preprosto dodaš ritmično spremljavo, ples – koreografijo…bodi ustvarjalen/a! Tudi ta posnetek mi lahko pošlješ.

https://www.youtube.com/watch?v=R0-6S8oxe2c

Marinka Istenič