9-15t

 

      NAVODILA ZA DELO NA DOMU SLJ 9-1  od 20.4. do 25.4. 2020

 

Spoštovani: devetošolke in devetošolci!

Prejšnji teden ste sami izvedli kulturni dan na temo gledališča. Verjamem, da ste se kaj naučili, predvsem pa, da ste pripravili nabor dogodkov v obeh institucijah in boste vsaj katerega zares  uspeli obiskati. Ko bo čas primeren, seveda.

Prosim vas, da mi v Wordovem dokumentu pošljete svoj izbor dogodkov in kratko pojasnilo, kaj vas je napeljalo ki določeni izbiri. (»Ker je zanimivo,« ni dovolj!)

Pa še POMEMBNO: nekateri posamezniki mi sicer pošiljate fotografije rešenih vaj v delovnem zvezku, naročila sem vam pa, da napišete sestavke na izbrane teme in seveda posredujete kakršnakoli vprašanja v zvezi z vajami, ki jih naredite v delovnem zvezku, za katere sicer lahko preverite rešitve sami.

Prosim, da pogledate navodila za nazaj in pošljete  v Wordovem dokumentu na moj e-mail, kar sem naročila. Zlasti tisti, ki se sploh še niste oglasili do sedaj, kar me skrbi, saj bomo naslednji mesec začeli s pridobivanjem ocen. To velja za tiste med vami, ki imate premalo ocen (tj. 2 ustni, vsi pa imate 2 pisni) ali pa ste med oceno. Če imate s tem v zvezi kakršnokoli vprašanje, se še ta teden obrnite name.

 

 Navodila za ta teden

 

Ta teden boste delali spet vaje v delovnem zvezku, enoto 14 »Naj napišem prošnjo ali prijavo?«

Kot pove naslov, se boste spoznali s pisanjem prošnje  izpolnjevanjem prijavnega obrazca.

  1. Rešite vaje od strani 57 do 62 do vaje 14. Vaja 15 je neobvezna, lahko pa jo narediš s sošolkami in sošolci preko spleta.
  2. Reši še vaje v rubriki »Vaja dela mojstra« od strani 62 do 65 do vaje 12. Utrdili boste že znano snov (raba ločil, stavčni členi, odvisniki, priredja, velika in mala začetnica). Svoje odgovore preveri rešitvah.
  3. ZAPISKI V ZVEZEK

Prepiši naslov in pravila v zelenih poljih. Po svoji presoji si še dopolni zapiske.

S svojimi besedami napiši odgovore na vprašanja z naslovne strani enote.

  1. NALOGA

Napiši prošnjo po navodilih, stran 62, vaja 12. Pošlji v Wordovem dokumentu v priponki na moj e-naslov.

 

Uspešno reševanje in pisanje. Upam, da bo vaši prošnji ugodeno!:)

 

Andreja Erker

 

 

In še: ne pozabite na bralno značko, tisti, ki jo imate namen opraviti. Čas neusmiljeno teče, tako vam kot meni. Da nas ne prehiti!