GUM 8r ocen

SKLADATELJI OBDOBJA ROMANTIKE

OCENJEVANJE SEMINARSKE NALOGE ZA 8. RAZREDE

Ocenjevanje izdelanih seminarskih nalog o izbranem skladatelju romantike bo potekalo preko videokonference po spodnjem razporedu:

8. c: TOREK, 5. 5. ob 12.00 dekleta in ob 13.00 fantje

8. a: SREDA, 6. 5. ob 12. 00 dekleta in ob 13. 00 fantje

8. b: ČETRTEK, 7. 5. ob 12.00 dekleta in ib 13.00 fantje

Na videokonferenco, ki bo potekala preko Jitsija, vas bom pred vsakim novim terminom povabila z direktno povezavo in geslom za vstop.

KAJ MORAŠ DO TAKRAT NAREDITI?

1.      Če mi še nisi poslal/a mail naslova, mi ga obvezno pošlji do konca tedna.

2.      Dokončno v zvezek ali na list oblikuj seminarsko nalogo (vključno s slikovnim materialom) in mi jo po mailu pošlji najkasneje EN DAN PRED PREDSTAVITVIJO. Nekateri ste to že naredili. Če se vam zdi, da ste z nalogo zadovoljni, je to OK, če pa bi jo želeli dopolniti, izboljšati…jo lahko pošljete popravljeno še enkrat.

3.      Na videokonferenci bo vsak SVOJO NALOGO PREBRAL, zato se do takrat brez zatikanja naučite BRATI SVOJ IZDELEK – NALOGO! Eden od kritejijev, ki je zaradi nastale situacije spremenjen, bo tudi gladko, tekoče branje lastnega teksta. Pazite na izgovorjavo imen oseb, krajev in različnih ustanov. Predlagam vam, da se jim izognete (jih ne uporabljate, saj se jih velika večina poslušalcev ne bo zapomnila), če je le možno.

4.      Posnetka ne boste predvajali, zato je še toliko bolj pomembno, da je analiza narejena natančno. Poslušalci si morajo ob vašem branju predstavljati, kako glasba, ki jo opisujete, zveni, kdo jo izvaja, seveda ne sme manjkati naslov…o tem smo veliko govorili/delali zadnje dni pri pouku na domu.

5.      Poslušalci bodo le tisti, ki so ob določeni uri naročeni(zgornji razpored).

Ker vem, da si na videokonferencah že sodeloval/a, te samo spomnim na nekatere »malenkosti«. Potrebuješ kamero in mikrofon, oboje imaš izključeno v času, ko sošolec/ka bere svojo nalogo. Ka bereš ti, imaš oboje prižgano.

Če ti pri navodilih kaj ni jasno, se mi javi na moj naslov.

Marinka Istenič