slj7a

SLOVENŠČINA – 7. a,  4. 5. – 8. 5.
Umetnostna besedila
Pozdravljeni,
poslali ste mi že 4 vaše humoreske in me dobro nasmejali. Želim si, da bi vam v tem tednu vsem uspelo na računalnik napisati kratko besedilo in s tem osvojiti novo spretnost. Navodilo ostaja nespremenjeno.
Izziv tedna: Poznam in uporabim 
Izbirate med dvema nalogama:
1. Ali napišite resnično zgodbo (anekdoto), kako ste se poistovetili s književno osebo (s katero, zakaj, kako ste se obnašali …);
2. Ali humoresko, kjer boste uporabili vse tri prvine smešnosti (besedno, značajsko, situacijsko) – lahko je resničen dogodek ali si kaj izmislite.
Naj bo čas, ko smo prisiljeni biti doma, namenjen tudi temu, da osvajamo nove spretnosti. To je gotovo tudi pisanje na računalnik. Zato mi to nalogo vsi oddajte v naslednji obliki: besedilo naj bo zapisano v wordu,  pisava calibri, velikost 12, enojen razmik, obojestranska poravnava.
Če boste gradivo pošiljali preko elektronskega naslova  staršev, ne pozabite navesti svojega  imena  in priimka.
Svojo nalogo mi oddajte do petka, 8. 5., do 14.00, na moj elektronski naslov: sergeja.sorli@guest.arnes.si. 
Kdor pisanja na računalnik ni vešč, si lahko pomaga z navodili na spodnji povezavi.
Neumetnostna besedila in jezik
V 2. delu DZ so na strani 13 – 16 naloge, s katerimi boste utrjevali znanje o glagolu, samostalniku in ponovili vse, kar že veste o osebnih zaimkih. Skrbno jih rešite, preverite svoje rešitve in pripravljeni boste na delo v naslednjem tednu, ko se bomo lotilu tudi vseh ostalih vrst zaimkov.
Želim vam uspešno in ustvarjalno delo. Veselim se vaših zgodb.
Sergeja Šorli