IZB ŽČZ 5t

IZBIRNI PREDMET ŽČZ 8. razred

KITAJSKA–  zadnjih nekaj tednov je bila Kitajska zaradi pojava koronavirusa v središču vseh novic. Zdaj so to postale nekatere evropske države in ZDA. Tvoja tedenska naloga je povezana s Kitajsko in širjenjem nove bolezni. Pomagaj si z atlasom.

Nariši ali kopiraj karto Kitajske. V njej označi glavno mesto,  mesto Wuhan, obe reki Velikega kitajskega nižavja in pobarvaj površinske enote. Določi geografsko lego Wuhana- oddaljenost od ekvatorja in začetnega poldnevnika, poišči čim več podatkov o mestu Wuhan in provinci Hubei- velikost, število prebivalstva, ob kateri reki, značilnosti gospodarstva, onesnaženost,…

Če imaš možnost si oglej na youtubu oddaje Infodrom in sicer Onesnaženost na Kitajskem vpliva na celoten svet, Sivo nebo na Kitajskem, Smog v Pekingu,… Pred kratkim je na TV SLO bila dokumentarna oddaja Kitajska iz zraka, če prideš do nje- predlagam.

Pri podatkih o širjenju koronavirusa v svetu, Evropi in v Sloveniji si pomagaj z povezavo

KORONAZEMLJEVID

Izdelaj torej karto Kitajske in napiši poročilo o Kitajski in širjenju koronavirusa po svetu v zvezek za izbirni predmet. Napiši še svoje razmišljanje o tem kako je koronavirus zaznamoval tvoje življenje. Fotkaj svoje delo in mi pošlji.