nar6-6t

NARAVOSLOVJE 6. razred – od 4. do 8. maja

1.URA:

V pomladnem času se v naravi dogaja veliko zanimivega. Če smo dobri opazovalci, to tudi opazimo. Tokrat se boste lotili praktične naloge z opazovanjem. Posadili boste svoj fižol, opazovali njegovo kalitev in ko bo zrasel, ga boste lahko posadili na vrt. Več navodil najdeš tukaj.

2.URA:

2. uro naravoslovja na urniku v tem tednu boste porabili za ocenjevanje znanja – kviz.

Ocenjevanje znanja bo potekalo v četrtek, 7. maja 2020, od 8.00 do 8.40!  Ura je prestavljena na eno uro prej, kakor je bilo napovedano pred počitnicami. Ta dan pišejo kviz še v 9. razredih. In se moramo časovno uskladiti, ker imajo nekateri brate in sestre tudi v 9. razredu. V družinah nimajo vsi dovolj računalnikov za reševanje kviza.

Torej pazi na uro začetka kviza! Ob 8.40 se kviz zapre. V kviz vstopate po istem postopku kot za preverjanje znanja (glej navodila). Geslo je enako. Kviz rešuješ samo enkrat! Vpišeš se s polnim imenom in priimkom ter dodaš črko razreda (npr. KLARA KRANJC D). Ne poskušaj ga reševati ponovno, ker bo upoštevana samo prva rešitev. Zato se loti zbranega reševanja in zaupaj v svoje znanje.

Priložena so navodila za reševanje kviza:

Veliko uspeha!